Nøddesmåkager - Mette Blomsterberg
Ingredienser - Småkagedej:
- 250 g Hvedemel
- 200 g Smør
- 100 g Sukker
- 1/2 Polynesisk eller en hel almindelig vaniljestang
- 1/2 tsk stødt kanel
Ingredienser - Blanke Hasselnødder:
- 40 stk. hele Hasselnøddekerner
- 1 spsk. Honning
- 1 spsk. Vand
Sådan gør du - Småkagedej:
- Alle ingredienserne røres godt sammen på røremaskine.
- Dejen kommes op i en sprøjtepose med glat tyl og sprøjtes ud på bagepapir i små runde kager med en diameter ca. som en 2-krone.
- Husk at lave lidt afstand mellem kagerne.
Blanke hasselnødder:
- Honning, vand og nødder varmes i en lille kasserolle ganske få minutter til honningen er smeltet.
- Placér en blank nød på hver af kagerne.
Kagerne bages ved 185 grader til de er gyldne, ca. 13 - 14 minutter.