torsdag den 1. december 2016

Vaniljekranse


Vaniljekranse

Ingredienser:

  • 1/2 Vaniljestang
  • 200 g Smør
  • 180 g Sukker
  • 1 Æg
  • 250 g Hvedemel
  • 75 g mandler
Sådan gør du:
  1. Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud.
  2. Bland vaniljekornene med en smule sukker så de bliver fordelt.
  3. Blendt mandlerne til mel.
  4. Vaniljesukker, sukker og det bløde smør røres sammen.
  5. Rør Ægget i.
  6. Tilsæt til sidst Mandelmel og Hvedemel.
  7. Dejen kommes i en sprøjtepose med en stjernetyl.
  8. Sprøjtes nu ud som runde Vaniljekranse - eller en lang pølse der efterfølgende formes til runde kranse - alt efter temperament.
Bages ved 200 grader til de er let gyldne. Ca. 10 - 14 minutter.

Afkøles på rist og opbevares i tætsluttende dåse.