Vaniljekranse
Ingredienser:
- 1/2 Vaniljestang
- 200 g Smør
- 180 g Sukker
- 1 Æg
- 250 g Hvedemel
- 75 g mandler
Sådan gør du:
- Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud.
- Bland vaniljekornene med en smule sukker så de bliver fordelt.
- Blendt mandlerne til mel.
- Vaniljesukker, sukker og det bløde smør røres sammen.
- Rør Ægget i.
- Tilsæt til sidst Mandelmel og Hvedemel.
- Dejen kommes i en sprøjtepose med en stjernetyl.
- Sprøjtes nu ud som runde Vaniljekranse - eller en lang pølse der efterfølgende formes til runde kranse - alt efter temperament.
Bages ved 200 grader til de er let gyldne. Ca. 10 - 14 minutter.
Afkøles på rist og opbevares i tætsluttende dåse.